Heb jij onze top-5 al gelezen?

Wellicht heb je ook de eerste oliebollen al op en staan de plannen voor oudejaarsavond vast. Kortom, het jaar is bijna voorbij. Tijd om even terug te blikken. We hebben een top-5 overzicht van artikelen die dit jaar het meest zijn gelezen. Onderwerpen rond de eigen woning en hypotheek zijn daarbij het populairst. Bijvoorbeeld tips om je huis sneller te verkopen. Verrassend is de top-1 positie voor de financiële gevolgen van een tweede huis.

Onderstaand de complete top-5, gebaseerd op het totaalaantal lezers.

  1. Een tweede huis: let op de financiële gevolgen
  2. Twaalf tips om je huis sneller te verkopen
  3. 5 tips spaarbelasting 2016 vermijden
  4. Spaarhypotheek oversluiten zinvol?
  5. Hypotheek niet rond: koop vervalt?

Wat verandert er in 2017?

Los van een terugblik is het prettig om te weten wat je in 2017 kunt verwachten. Volgend jaar veranderen er hypotheekregels, zo kun je bijvoorbeeld tot 101 procent van de woningwaarde lenen. Positief is dat je als starter, zeker in het begin van het jaar, in veel gemeenten weer gebruik kunt maken van een starterslening. Daarnaast is het weer mogelijk om fiscaal vriendelijk € 100.000 te schenken voor een woningkoop. Alle details hierover lees je in ons eerdere artikel.

Positief het nieuwe jaar in

Gelet op financiële zaken was 2016 over het algemeen een goed jaar, waarin vooral in de tweede helft het optimisme de overhand kreeg. Het aantal woningkopen zat stevig in de lift, beleggers stapten weer in aandelen en de economie ging vooruit.  Een prima uitgangspunt voor het nieuwe jaar.

Of dit optimisme daadwerkelijk een lange adem heeft, hangt vooral af van factoren waar je als particulier weinig vat op hebt. Zoals politieke verschuivingen in de Verenigde Staten, Azië en dichter bij huis. Ook is het de vraag wat centrale banken gaan doen. Zij hebben met hun beleid veel invloed op de rente. Rentes die mede bepalen hoe jouw spaargeld rendeert en wat je betaalt aan hypotheeklasten. We houden de ontwikkelingen voor je in de gaten. 

Alvast een goede jaarwisseling gewenst. Ook in het nieuwe jaar zijn we je weer van dienst met nieuws, financiële tips en achtergronden.

Meer weten of persoonlijk advies?

Persoonsgegevens
 ,  Aanpassen?
Opzoeken adres gegevens mislukt Handmatig invoeren?
Vraag/opmerking

HypotheekDesk maakt gebruik van cookies op haar website Accepteren Meer informatie